Teamfoto KR loodgieters- en installatiebedrijf
Werkzaam in Dordrecht, hoofdvestiging Wateringen
Stappenplan voor het zelf aansluiten van uw radiator Redactie, 21 maart 2024
Radiator geplaatst door een loodgieter
Schakel een loodgieter van KR loodgieters- en installatiebedrijf in voor verwarmingswerk in Dordrecht.

De oude radiatorklep losdraaien met deze praktische aanwijzingen

Als uw radiator defect is of u wilt een nieuwe (design)radiator installeren, bieden we hieronder een gedetailleerd stappenplan voor het zelf vervangen van een radiator. Als u de oude radiator wilt vervangen, is het belangrijk om de cv-ketel uit te schakelen en de temperatuur tot onder de 40 graden te laten dalen. Draai alle radiatoren die zich boven uw eigen radiator bevinden open om deze leeg te laten lopen.

In het geval dat de radiator die u wilt vervangen zich op het laagste punt bevindt, is het verstandig om een vulslang aan te sluiten op de vul- en aftapkraan. Laat de installatie leeglopen door de kraan open te draaien. Als de radiator die u wilt vervangen niet op het laagste punt zit, is het noodzakelijk om de juiste locatie te vinden en daar de vulslang op aan te sluiten om de installatie leeg te laten lopen.

Gewoonlijk bevindt de radiator zich op het laagste punt in uw woning. Maak de verbindingen van zowel de toevoer als de afvoer van de radiator los. Verwijder de verwarming zelf en haal eventueel het bevestigingsmateriaal weg.

Een nieuwe radiator monteren in uw huis volgens deze richtlijnen

Na het verwijderen van de oude radiator, is het moment aangebroken om de nieuwe aan te sluiten. Als u een gelijke radiator plaatst, zijn dezelfde bevestigingsbeugels toepasbaar. Als u een andere radiator wilt plaatsen met afwijkende aansluitingen, verleng dan de leidingen met behulp van de juiste materialen.

Zo koppelt u de buizen met een fitting op de correcte manier. De buis moet op de correcte lengte worden afgesneden met de buizensnijder. De moer wordt vervolgens over de buis geplaatst. Schuif de knelring over de radiatorbuis (oudere knelringen kunnen niet opnieuw worden gebruikt). Steek de buis in de fitting en draai de moer stevig aan.

Zodra de af- en toevoer aangekoppeld zijn aan de nieuwe radiator en alle ontluchtingskraantjes zijn afgesloten, dient u het systeem opnieuw bij te vullen via de waterkraan bij de ketel. Voordat u de slang aansluit op het systeem, laat deze eerst vollopen met water om de ontluchting te vereenvoudigen. Draai de kraan open en wacht tot de druk ongeveer 1,5 tot 2 bar is. Mocht het nodig zijn, ontlucht dan de installatie opnieuw.

Overweegt u om een professional in te schakelen?

Mocht het niet tot een succes leiden of wenst u het liever over te laten aan een specialist?Neem contact met KR loodgieters- en installatiebedrijf op om dit voor u uit handen te nemen. Voor het bespreken van de mogelijkheden kunt u ons bereiken op 0174 799 100.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0174 799 100

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over KR loodgieters- en installatiebedrijf

Ons toegewijde team gaat met uiterste zorg te werk en onze voldoening is pas compleet wanneer jij tevreden bent. Daarom hechten we veel waarde aan een grondige bespreking vooraf, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Samen met jou streven we ernaar om een doeltreffende en passende oplossing te vinden voor jouw loodgietersklus, met als resultaat dat jouw woning in uitstekende conditie blijft. Door onze gezamenlijke inspanningen zorgen we ervoor dat jouw specifieke behoeften en wensen volledig worden begrepen en vertaald naar een hoogwaardige dienstverlening.