Direct een loodgieter nodig in Dordrecht?Bel 0174 799 100Of vul het formulier in

Werkzaam in Dordrecht, hoofdvestiging Wateringen
Handleiding het ontkalken van uw douchekraan in 3 stappenRedactie, 1 maart 2024

Bij het ontsmetten van uw douche denkt u wellicht vooral aan de douchekop. Het onderhouden van de douchekraan wordt echter vaak over het hoofd gezien, terwijl er ook kalkaanslag kan ontstaan. Dit kan echter uw douchekraan bedienen compliceren.

Het gebruik van de kraan wordt bemoeilijkt door kalkaanslag en kan zelfs onmogelijk worden. Alles bij elkaar genomen, behoorlijk lastig. Hier wordt beschreven op welke manier u het meest efficiënt uw douchekraan kunt ontkalken.

Ontkalk uw douchekraan gemakkelijk met deze 3 eenvoudige stappen

Maak een doek nat met een chemische ontkalker als reinigingsmiddel en wrijf dit over de douchekraan. Voorkom het rechtstreeks aanbrengen van reinigingsmiddelen op de douchekraan om schade veroorzakende chemische reacties te vermijden. Laat het schoonmaakmiddel even intrekken op de douchekraan. De duur van deze inwerktijd varieert, afhankelijk van het product dat u gebruikt.

Om de douchekraan schoon te spoelen, gebruikt u water en wat afwasmiddel. Zorg ervoor dat het schuursponsje niet te ruw is wanneer u kalkaanslag verwijdert, om eventuele krassen te voorkomen. Na het voltooien van andere stappen is het essentieel om de douchekraan droog te maken met een zachte doek voor een glanzende afwerking.

Praktische tips om kalkaanslag in uw douchekraan te voorkomen

Het is aan te raden om een waterontharder aan te schaffen, investeer in een waterfilter, droog uw douche zorgvuldig af, droog het opnieuw af en vermijd agressieve schoonmaakproducten. Door deze producten is het risico op kalkaanslag in uw douche minimaal. Mocht u na het volgen van deze stappen en adviezen nog steeds problemen ondervinden, twijfel dan niet om contact op te nemen met KR loodgieters- en installatiebedrijf.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0174 799 100

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Over KR loodgieters- en installatiebedrijf

Ons toegewijde team gaat met uiterste zorg te werk en onze voldoening is pas compleet wanneer jij tevreden bent. Daarom hechten we veel waarde aan een grondige bespreking vooraf, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Samen met jou streven we ernaar om een doeltreffende en passende oplossing te vinden voor jouw loodgietersklus, met als resultaat dat jouw woning in uitstekende conditie blijft. Door onze gezamenlijke inspanningen zorgen we ervoor dat jouw specifieke behoeften en wensen volledig worden begrepen en vertaald naar een hoogwaardige dienstverlening.