Direct een loodgieter nodig in Dordrecht?Bel 0174 799 100Of vul het formulier in

Werkzaam in Dordrecht, hoofdvestiging Wateringen
Wat te doen bij een lekkende kraanRedactie, 21 februari 2024

Het is zeer onaangenaam als u te maken heeft met een lekkende kraan, of dit nu in uw keuken of badkamer is. Naast het gegeven dat een lekkende kraan erg vervelend is, resulteert dit tevens in onnodig waterverlies. Dit is natuurlijk zonde, maar het goede nieuws is dat er snelle oplossingen beschikbaar zijn om een lekkende kraan te verhelpen.

Een goede voorbereiding is onmisbaar

Zorg ervoor dat er geen extra water lekt door de hoofdkraan te sluiten voordat u begint met het repareren van de lekkage. Achterhaal de oorzaak van de lekkage, zodat u kunt vaststellen welk onderdeel gerepareerd moet worden. Neem het benodigde gereedschap en de juiste materialen mee als u een onderdeel moet vervangen.

Wat zorgt voor een lekkende kraan?

Een druppelende kraan kan diverse redenen hebben. Verschillende plaatsen die u kunt inspecteren. Kijk naar de uitloop van de kraan, als er water blijft druppelen kan het binnenste van de kraan lekken of is het kraanleer beschadigd. Als er bij de hendel van de kraan water lekt, dan is het binnenwerk of kraanleertje niet meer naar behoren.

Als dit niet leidt tot een oplossing, kunt u de volgende stap overwegen. Bij een lekkende onderkant van de kraan, kan water via het kraangat lekken. De oorzaak kan een probleem zijn met de hendel of een lekkage in de kraanbehuizing.

Zich voorbereiden om de lekkende kraan te verhelpen

Wanneer u de watertoevoer heeft afgesloten en de oorzaak heeft gevonden, kunt u starten met de reparatie. Het is belangrijk om eerst de knoppen en het handvat van de kraan te verwijderen, zodat u bij de binnenkant kunt. Hierna schroeft u het binnenwerk los zodat u bij de pakkingring terechtkomt, als deze beschadigd is, kunt u deze vernieuwen.

Na de pakkingring komt u bij het kraanleertje terecht, de meest voorkomende oorzaak van kraanlekkages. Na het verhelpen van de kraanlekkage is het essentieel om alle onderdelen goed te ontkalken. Na het vervangen van alle onderdelen, draait u de kraan weer in elkaar volgens de omgekeerde volgorde.

Als de lekkage aanhoudt, kunt u KR loodgieters- en installatiebedrijf inroepen!

Wanneer de kraan na montage blijft lekken, is de kraan waarschijnlijk versleten en moet deze worden vervangen. Neem direct contact op met KR loodgieters- en installatiebedrijf, wij helpen u graag verder. Indien u een afspraak wilt maken of verdere vragen heeft, kunt u ons bereiken via 0174 799 100.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0174 799 100

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Over KR loodgieters- en installatiebedrijf

Ons toegewijde team gaat met uiterste zorg te werk en onze voldoening is pas compleet wanneer jij tevreden bent. Daarom hechten we veel waarde aan een grondige bespreking vooraf, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Samen met jou streven we ernaar om een doeltreffende en passende oplossing te vinden voor jouw loodgietersklus, met als resultaat dat jouw woning in uitstekende conditie blijft. Door onze gezamenlijke inspanningen zorgen we ervoor dat jouw specifieke behoeften en wensen volledig worden begrepen en vertaald naar een hoogwaardige dienstverlening.