Teamfoto KR loodgieters- en installatiebedrijf
Werkzaam in Dordrecht, hoofdvestiging Wateringen
Tips om veelvoorkomende lekkages te voorkomen Redactie, 25 maart 2024
Lekkage in huis is altijd vervelend
KR loodgieters- en installatiebedrijf weet hoe vervelend lekkage in huis is; wij handelen snel!

Als u te maken krijgt met een lekkage, kan dit niet alleen erg vervelend zijn, maar ook aanzienlijke schade aan uw woning veroorzaken. Het is mogelijk om enkele maatregelen te nemen om veelvoorkomende lekkages te voorkomen en ervoor te zorgen dat uw sanitairsysteem goed blijft werken. Hier zijn adviezen om de meest voorkomende lekkages te vermijden.

Het controleren van de leidingen

Een van de handigste manieren om lekkages te voorkomen, is door regelmatig een inspectie van de leidingen te doen. Controleer op tekenen van corrosie, roest of kleine scheurtjes. Door problemen vroegtijdig te ontdekken, voorkomt u dat ze zich ontwikkelen tot grote lekken.

Controleer regelmatig afdichtingen

Afdichtingen rond kranen en leidingen zijn gevoelig voor slijtage na verloop van tijd. Het is verstandig om de afdichtingen periodiek te inspecteren en ze te vervangen als dat nodig is. Een juiste afdichting zorgt ervoor dat er geen water ontsnapt en vermindert het risico op lekkages.

Laat geen vuil de leidingen blokkeren

Het is raadzaam om geen vet, olie of grote hoeveelheden voedselresten in de afvoer te werpen om verstoppingen te vermijden. Door verstoppingen te voorkomen, kunt u effectief het risico op lekkages minimaliseren. Een handige tip om verstoppingen te voorkomen, is het plaatsen van een zeefje in de gootsteen.

Controleer regelmatig uw waterdruk

Als de waterdruk te hoog is, kunnen de leidingen beschadigd raken en lekkages veroorzaken. Controleer regelmatig de waterdruk en pas deze aan als dat nodig is. Een simpele drukregelaar kan een goede investering zijn om schade te voorkomen.

U kunt schade voorkomen door regelmatige lekkages met deze handige adviezen

Als het vriest, kunnen bevroren leidingen lekkageproblemen veroorzaken. Om bevroren leidingen te voorkomen, is het verstandig leidingen in onverwarmde ruimtes te isoleren en bij extreem koud weer langzaam water uit de kranen te laten stromen. Door deze maatregelen te nemen, kunt u voorkomen dat de leidingen bevriezen en beschadigd raken.

Voorkom allerlei lekkages door uw leidingen goed te onderhouden

Om grote reparatiekosten en ongemakken te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen en kleine problemen aan te pakken. Het is beter om preventieve maatregelen te nemen dan te moeten genezen in het geval van loodgieterswerk. In het geval van een lekkage in uw huis, aarzel niet om KR loodgieters- en installatiebedrijf te bellen om dit probleem professioneel voor u te verhelpen. Neem contact op via 0174 799 100.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0174 799 100

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over KR loodgieters- en installatiebedrijf

Ons toegewijde team gaat met uiterste zorg te werk en onze voldoening is pas compleet wanneer jij tevreden bent. Daarom hechten we veel waarde aan een grondige bespreking vooraf, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Samen met jou streven we ernaar om een doeltreffende en passende oplossing te vinden voor jouw loodgietersklus, met als resultaat dat jouw woning in uitstekende conditie blijft. Door onze gezamenlijke inspanningen zorgen we ervoor dat jouw specifieke behoeften en wensen volledig worden begrepen en vertaald naar een hoogwaardige dienstverlening.